Torsdagsmys

Efter ännu en lång dag i skolan, så sitter pappa och jag och tittar på Baksmällan samtidigt som vi äter. Jag gjorde iordning en favorit: ris och currysås! Till efterrätt har jag bakat äppelpaj!



Måste visa också en bild på vad jag gjorde i skolan idag också, men det återkommer jag med!

Seent

Klockan hann bli nästan halv 9 innan jag väl kom hem. Blir verkligen sent. 22.00 på tisdag och 20.30 på onsdagsom jag kommer hem. Men nu är jagväl hemma. Harpluggat lite japanska och hiragana, har även ätit och snart ska jag duscha och plugga lite mer innan jag går och lägger mig.

Imorgon har jag HNT igen, så då hoppas jag på att vi kommer att klippa igen!

Onsdag

Jaha, då var skoldagen slut då. Hade min sista lektion kl 13.50. Så sen dess har jag setat på stadsbiblioteket och förberett mig inför min kvällskurs. Ska strax om en 20 min börja röra mig ner mot Folkuniversitet. Har inte så mycket annat att skriva om just nu, så istället får ni en bild från när Eloise och Qwan satt och lekte med camen igår, haha!



Vi hörs senare ikväll!

Sitter i skolan

Sitter som sagt i skolan jsut nu. Mentortiden blev inställd så vi får extra lång lunch. Gick upp tidigt idag. Var helt slut efter att pappa och jag spelade bilspel hela kvällen. Slutar efter nästa lektion vid 13.50. Har min kvällskurs kl 17.15, WOOOHOO.

Igår på träningen var jag så himla taggad och jag var SÅÅ, nära att vinna 2 matcher. När alla andra var helt slut efter 2 matcher så var jag supertaggad att köra en till.

Idag blir det att ta tåget hem kl 20, så det blir att komma hem sent. Plugga och sen spela splitter second igen! Så grymt kul, och jag klådde farsan som alltid spelar bil-spel. Har aldrig tyckt om bilspel, jag föredrar alltid skjutspel i form av Counter-Strike eller Battlefield, men nu har jag lärt mig tycka om Splitter Second också. ^-^

Ha en fortsatt trevlig dag! Uppdaterar senare!

Tisdag

Hallå! Är helt slut just nu. Hade sovmorgon till kl 8.30 för tåget gick kl 10.03. Första lektionen var matte vid 11 och sen engelska som slutade kl 14. Eftersom ARL lektionen var inställd så hade jag 5 timmar att ta kol på inför träningen. Satt och pluggade 2 timmar i skolan  med matte. Gick sedan till biblan och lämnade tillbaka lånade böcker. Gick sen och köpte lite fika på ICA. Har 1 tim och 45 min kvar tills träningen börjar så jag ska sitta här på biblan i en 45 min till innan jag beger mig till min träning. Har inga läxor förutom japanskan tills imorgon. Så jag sitter nog vid datorn en stund till (tack gode gud att den följde med!) och sedan teckna lite hiragana.

När jag var på biblan första gången innan jag gick till ICA så var det en kvinna som greps precis utanför, förmodligen för missbruk av alkohol för hon hade endel flaskor. Det var lite tufft att se, jag som bor i Kvicksund där det ALDRIG händer något Här i V-ås så råkar man på inbrott och missbruk och diverse olyckor i princip varje vecka!

Måndag!

Hallå, precis hemkommen ifrån skolan. Gick upp klockan 5 imorse så jag är helt slut. Däremot blev jag väldigt nöjd med min frisyr. Jag körde på lockat och tuperat, resultatet blev jag väldigt nöjd med. På HNT så arbetade vi med vårt Grinchen-projekt, så idag färdigställde vi allt till familjen Lou.

Efteråt tog jag, Anna, Quan och Eloise bussen ner till stan och gick i det nyöppnade köpcentret: Kvarteret Igor. Var tvungen att åka tillbaka tidigare till skolan eftersom vi hade materialkunskap, men istället så titta på när en duktig frisörska kom till vår skola och demonstrera ett nytt klippsätt. Hon var grymt duktig och hennes frisyr var verkligen "to die for".

Efteråt var det engelskaprov och sedan ta bussen/tåget och cykeln hem. Funderar på om jag ska titta på Boys Before Flowers? Har inte sett det nu på två dagar, jag blev verkligen beroende av dramat, något jag verkligen rekommenderar!


Söndag

Är så himla trött nu. Sov endast 5 timmar inatt eftersom jag blev fast 6 timmar med att titta på Boys Before Flowers, GISSA OM DEN VAR BRA? Hade inga hög förväntningar om den eftersom Hana Yori Dango är en av mina favoriter. Men BBF är GRYM! Vill så gärna titta nu, men då blir jag fast i den när jag borde sova ist.

Efter somsagt endast 5 timmars sömn gick jag upp och gjorde mig klar inför morgonträningen som höll på till klockan 12. Sen bar det av hem och arbeta med veden. Är helt mör i kroppen nu. Klockan är endast 19.00, men jag tänker gå och lägga mig nu.

Titta vilka fina skor mamma köpte åt mig idag. Ett par Over-Knee skor som faktist går över knäna. De jag hade innan, de gick ju inte över knäna som de borde ha gjort :-( Men dessa godingar kommer användas flitigt. De är sjukt lika mina andra Over-knee, fast enda skillnaden är i princip att denna är längre och ist för fransar har dessa skor ett spänne. Så grymt snygga! Nu kan jag lätt springa till och från tåget utan att stuka fötterna med mina högklackade skor!

Vad tycks? :-) (Dock dålig mobilkamera-kvalité! och vad konstig min hand blev, alldeles vit...)



Nattis! :*


Boys Before Flowers

Har tidigare sett alla säsonger + film ifrån den japanska verisionen: Hana Yori Dango. Som är en av mina favoritdraman genom tiderna. Så nu tänkte titta på den koreanska verisionen: Boys Before Flowers. Sen finns det även en taiwanesisk verision, men vet jag inte om jag kommer titta på, vi får se. Men först så hoppas jag att den koreanska är lika bra som den japanska!

Hana Yori Dango, den japanska verisionen (med Matsumoto Jun och  Oguri Shun i rollerna, WOOHOO!):


Boys Before Flowers, den koreanska verisionen:

Here we go!


Lördag

Häromdagen så hade ju min mamma handlat lite saker och det hon handlade var då detta:

Ett par nya uggs! Har 3 par nu men de andra är i så dåligt skick så dessa behövdes verkligen, dessutom är de i päls på insidan! ^-^


Sen fick jag även 4 par kilsockor, jag älskar verkligen sockor att ha på hösten/vintern eftersom jag alltid är kall om fötter och fingrar. Så det passade perfekt!


Sen igår så kom mamma med ännu fler saker som hon köpt! Fick då ett par snygga vitstreckrandiga shorts och sen trosor som är gjorda i  bambu!?


Hiragana

Blir väldigt dålig uppdatering i bloggen eftersom min dator fortfarande inte är fixad (2 månader nu), så jag måste låna en av mammas datorer, som hon använder väldigt ofta.

Sitter just nu och pluggar hiragana, har massvis med tecken kvar att göra och sen endel fraser och glosor som jag måste lära mig. Men jag klagar inte, det är riktigt kul! Funderar att krypa ner i sängen och dra igång någon Studio Gibli box som jag har, 1:an eller 2:an? Funderar på om jag ska se Spritied Away, Det Levande Slottet, Min Granne Totoro eller Kikis Expressbud? Eller varför inte köra hela boxen och ha ett eget marathon? :-)

Fredag

Ledig idag ju, så det blev en skön sovmorgon, somnade tydligen 2 timmar i soffan igår när jag och pappa tittade på en dragshow, haha! Fick nya grejer av mamma igår som jag ska visa upp senare! Idag har jag bara städat, läst, slappat och pluggat. Ska snart återgå till mitt japanska pluggande, har hur mycket som helst!

Shopping

Har äntligen fixat bilder på det jag handlade i måndags. Köpte då detta grymma linne för endast 49:- på New Yorker av ett av mina favoritmärken: Fishbone. Köpte även ett par vrist-, benvärmare och även de är ifrån New Yorker. Tillsist köpte jag lösögonfransar av ett nytt asiatiskt märke ifrån min favoritbutik i Sigma: LW Accessories!



Torsdag --> Långheeeelg!

Hallå! Då var veckan sista skoldag över, är ledig äääända tills på måndag! Woohoo! Är trött som en as. Det var bara 2 min kvar på tågresan, då somnade jag! Haha! Trodde jag skulle dö när jag cykla hem, det gick i 3 km/h cykeln rulla knappt... Väl hemma så käka jag, tog med mig datorn upp på rummet och la mig i sängen. Legat såhär i snart 2 timmar och vägrar kliva upp. Det är ISkallt, avlider.

Men åt lite mer positiva tankar så ska jag om en stund plugga. Har bara engelskan och japanskan kvar (WOOHOO!), jobbade undan allt annat tänkbart idag!

KAT-TUN's låtar dunkar just nu i högtalarna och jag ska ligga och lata mig en stund till. :-)


Mini Viva - Left My Heart In Tokyo


Torsdag

Nu är det redan torsdag på den här veckan och det betyder sista skoldagen för den här veckan för mig, för imorgon är det studiedag! Woohoo! Idag blir det HNT i 4 timmar, sen personligutveckling i 2 tim, och sist bild och form. Förhoppningsvis hinner jag med 16.35 tåget, olyckligtvis måste jag ta 17.35. Blir så sent på torsdagar jämt. Men satt iaf och pluggade igår innan jag gick och la mig. 3 läxor/prov är avklarade. Bara 3 kvar! :-)

Ska strax åka till tåget som går 07.03. Fast klockan är bara 06.05. Så jag kan lata mig en stund till :-)

Hoppas ni får en bra torsdag!

Konbanwa mina-san!

Konbanwa mina-san!

Precis hemkommen med 8:a tåget, så jag är helt slut. Har haft studier från kl 09.20-18.45. Men nu är dagens lektioner över. Nu är det snart dags för mig att plugga.

Har en hel del denna vecka och nästa:

* Svenska  (klar)
* Dataprov (klar)
* HNT
* HVK
* Engelska
* Japanska

Tjat det är en del, men mycket har blivit gjort iaf!

Hade ju som sagt även min kvällskurs i Japanska. GISSA OM DET VAR KUL? Första gången jag bara vill skrika: JAAAAA JAG FICK LÄXA! Det är så förbaskat kul och jag längtar till nästa onsdag. Masayo-sensei är grymt trevlig ^_^ Så bra att vi bara är 4 st på kursen också. Då får man ännu bättre inlärning!

Måste visa vad jag köpte häromdagen också ju (så fort jag hinner och orkar).

Men nu ska jag strax börja plugga! Ska ta tag i HNT läxan tills imorgon. Ledtråd: Klippa och klistra.

Golden Bomber - Another Melody<3


Regn...

Tisdag idag då, hade som vanligt skola, men fick sovmorgon till 09.30 (gissa om jag njöt?). Hade 3 lektioner idag och den sista lektionen slutade redan 15.00 så jag kutade till bussen för att hinna med tåget som gick ganska snarast från Centralen. Men jag hann med ^_^. Kom precis hem, har ätit och nu ska jag packa och ut med hundarna på en promenad. För strax är det träning, Wiho! :-)

Hann aldrig visa bilderna ifrån det jag handlade igår. Men det kommer upp senare ikväll /imorgon eftersom träningen slutar så sent.

Men undertiden får ni ha det så bra! :-)

Tisdag!

Hallå, ska iväg till tåget om en ca 30 min, så det blir ett kort inlägg. Börjar 11 idag (SKÖNT!) men däremot slutar jag sent. Så det blir förmodligen ingen uppdatering idag eftersom direkt när jag kommer hem måste jag göra mig iordning inför träningen och sen sticka igen.

Men ja önskar er en trevlig dag ändå!:)

Måndag igen!

Hallå, nu var det återigen måndag, är fortfarande krasslig men mår mycket bättre. Hade ju som sagt HNT igen då vi lärde oss klippa i etapper på ett vertikalt sett och horisontellt. Så nu känns det som jag hanterar teknikerna väldigt bra. Kom igen nu, jag behöver försökskaniner! Haha :-)

Här kommer även några bilder ifrån när vi höll på i salongen! Jag tränade på en inbakt fläta för första gången och sedan satte jag curlers på ett långhår som jag klippt innan!





Sen efter skolan så gick jag även och shoppade på stan, men det tar jag i ett separat inlägg ^_^


Politik

Ska jag vara ärlig så är jag så less på politik så det inte är sant. ALLA snackar om det hela tiden, jag kan tyvärr inte bry mig mindre. Ända jag stör mig på är att Moderaterna är i makten (IDAG SKA DE NER!) anledningen av detta är att regeringen bestämt sig för dra in alla som är födda i juni eller tidigare ska bli av med pengarna i ett x antal månader. Sådant stör mig så innerligt så nu vill jag ha ner de från makten, ge plats åt ett parti som vet hur man styr landet på ett vettigt sätt.

Men men, nog om det. Nu ska jag strax hoppa i duschen och fixa iordning mig inför skoldagen imorgon. Måste bl.a. fixa naglarna.

Måste upp kl 05.00 imorgon för att göra mig iordning inför skolan! Men det gör inget för imorgon startar vi dagen med 4 timmar med HNT (WOOHOO!).

Nattis :-)

Färggladare tåg?

Jag pendlar ju varje dag med buss och tåg och jag funderar ganska ofta, varför är SJ tågen inte färggladare? Både Bergsslagen som har röd/orange/vita tåg eller som de skånska tågen: lila.

Om de är färggladare kanske man blir lite gladare varje gång man reser och mindre "pendlarsliten". Tog bilden när jag skulle ta springa till tåget och funderade då på detta. Självklart har jag ingen kamera som fungerar någe bra så mobilkvalité blir det ist... (Tåget är egentligen lila!)



Haha observera mannen på bilden(!)

Leopard<3

Nämnde i tidigare inlägg om att jag köpt en underbar väst! Skulle fota den men kameran e borta så det blev mobilen istället, så kvalitén är inte den bästa:-(

Men iaf västen är leopardmönstrad och köpt på New Yorker för endast 319:- och finns även i gråleopard. Denna kommer användas flitigt!<3




Music

Sitter just nu och lyssnar på KAT-TUN som jag tankade hem igår en massa låtar. Tankade även hem alla låtar ifrån Golden Bomber<3 Hoho mina favoritband. Brukar ju titta på Cartoon KAT-TUN som är deras Talkshow och den är riktigt bra!

Här är ett smakprov på ett av KAT-TUN's låtar!


Söndag!

Hallå! Hoppas ni haft en bra dag. Själv har jag haft en riktigt mysig dag. Gick upp kl 9 för att göra mig iordning för träningen och packade ner min hakama och gi och sånt. Sen tränade jag mellan 10.30-12.00 d.v.s ett kort pass på endast 1½ tim. Har ju legat sjuk sen i torsdags och är ännu inte frisk men jag ville så hemskt träna så jag körde det lugnt idag. Många av oss var krassliga så vi tränade istället Kata 1 & 2, vilket jag aldrig kört förrut, utan jag kan endast Kihon Kata 1,2,3 & 4! Men det var kul. Sen fick jag dömma som huvuddomare eftersom vi tränar inför Stockholm Kendo Open om mindre än 1 månad!

Efteråt åkte jag och pappa in till V-ås, lämnade och lånade böcker på biblioteket igen och sen letade vi Duffel till pappa (en jacka). Jag köpte även den väst som jag suktat efter i en månad och nu är den min ^-^, ska handla mera imorgon ev om mina pengar hinner komma in på kontot, ska köpa en mössa, vristvärmare och en halsduk!

Visar bild lite senare av min väst också! ^-^

Lördag

Förkylningen håller i sig så jag är fortfarande sängliggande. Så jag ska försöka uppdatera extra på bloggen istället. Idag har jag inte planerat in något speciellt förrutom satt jag ska försöka släpa mig iväg till min kompis Becca på kalas ikväll. Hade även planerat att fixa lite ny musik i mobilen eftersom det känns soim jag lyssnar på samma om och om igen (vilket jag gör!).

Skriva på engelska?

Har funderat ett bra tag på att börja skriva på engelska istället, då chansen är att fler personer klarar av att förstå innehållet i min blogg och samtidigt får jag chansen att träna min engelska också! Vad tror ni?:-)

Fredag 16/9

Hallå, Hoppas ni har det bra idag, det är ju trots allt fredag så det betyder helg! Själv har jag lyckats blivit sjuk. Gick hem 3 timmar innan skoldagen var slut eftersom jag mådde så himla illa. Men jag var iaf på 4-timmars lektionen i Hant erksteknik. Vi klippte för allra första gången och det var verkligen jättekul! Hoppas på att få göra det på måndag. Appropå måndag så hinner jag få mitt studiebidrag så då ska jag springa och införskaffa mig endel saker som jag suktat efter i månader!

Idag kommer jag bara att ta det lugnt, plugga lite så jag inte hamnar efter i skolan fastän jag är sjuk och sen ska jag titta runt lite på en speciell sak som jag inte kommer att berätta just nu, men ni kanske kan tänka er vad? :-)

 

Hoppas ni får en härlig fredag och helg!


Stadsbiblan, ett smart sätt att läsa manga!

Var ju som sagt på stadsbiblan idag här i V-ås och fixade ett lånekort. Har tidigare alltid varit på Eskilstunas bibliotek, men eftersom jag går förbi stadsbiblan i V-ås varenda dag så är det ju jättesmidigt! Jag brukar passa på att låna mangaböcker. Ibland kan det vara trevligare att läsa en mangabok rent fysiskt än att sitta vid datorn att läsa. Eller så kanske man vill så gärna läsa en bok men inte heller vill lägga ut egna pengar för den. Då är stadsbiblan helt perfekt! Jag var stammis i Eskilstuna och har lånat hundratals böcker där, så det var riktigt bra att V-ås hade ett stort utbud det också.



(Har sådan himla dålig belysning i mitt rum så bilden blev väldigt mörk och man ser även en pyttedel av min anime/manga samling!)

Böckerna jag lånade var:

  •  Chobits vol 1.
  • Ouran High School Host Club vol 1 & 2.
  • K2: Kill Me, Kiss Me
  • Love Com (Lovely Complex) vol 1.
  • God Child vol 1 & 2.

    Sedan lånade jag även XXXHOLIC vol 11, men som inte kom med på bilden :-)

    Har tidigare bara sett animen av XXXHOLIC, Ouran High School Host Club och Lovely Complex. Så nu får vi se hur mangorna är också!

Har du möjligtvis läst någon av dessa och kanske vill komma med en åsikt om vad du tyckte? :-)


Onsdag!

Hallå! Hann aldrig uppdatera något på bloggen igår eftersom jag kom hem så himla sent från träningen, körde fyspass på 2½ tim :-) Härligt!

Har promenerat närmare 2 mil på endast 2 dagar så mina ben är helt slut. Joggade/powerwalkade på skoljoggen idag, så benen var lagom möra efter träningen igår också. Hade efter det bara mentortid och sedan matten som jag gick en kvart ifrån för att hinna med bussen till tåg C.

Var även och fixade lånekort på biblan också :-)

Vad har ni gjort idag då?:-)

Måndag

Hallå! Hoppas ni haft en bra dag fastän det är måndag. Var tvungen att gå upp 05.30 T.T Började första lektionen på 4 timmar som var hantverksteknik, idag gjorde vi 2 st uppsättningar och även tränade göra Curler. Ska försöka bli bättre med att fotografera så ni får se vad vi sysslar med! Hade sedan 2 lektioner innan jag slutade och tog bussen och tåget hem! Är rätt så trött så idag blir det en skön dusch och sedan göra läxor m.m och packa inför imorgon.

Imorgon peppar jag inför Kendoträningen igen, det är verkligen ett av mina största glädjeämnen och är beroendeframkallande att träna. Jag får abstinensbesvär om jag inte får träna, ungefär som att jämföra en rökare utan nikotin! :s

Men iaf hoppas ni får en trevlig dag!

Kendo

Kendo är en en modern japansk budoart, en så kallad gendai budo. Ordet Kendo betyder ungefär "svärdets väg".

Tävlingsformen bygger på fäktning med en svärdsattrapp av bamburibbor som kallas shinai. Man tränar även kata (form) med bokken. Snabbhet, precision och uthållighet är viktiga komponenter i träningen. Kampsporten är mycket gammal.

Klädnaden i Kendo är först Gi det är träningsjackan som vi kendokas bär som är antingen indigofärgad eller vit (som i japan), Hakama är de vida byxorna som vi bär för att dölja våra fotsteg för motståndare, dessa är antingen indigo eller svarta.

Utöver detta bär vi även våran Bogu det är rustningen vi har när vi tränar som består av Men (hjälmen), Kote (handskarna), Do (harnesk för att skydda bröstkorgen) och slutligen Tare (höftskyddet). I Kendo kör vi barfota.

I Japan är Kendo en av de allra vanligaste sporterna som utövas av miljontals människor medan i Sverige finns det knappt 1000 kendokas.

I Kendo spelas matcher, shiai, där det gäller att ta poäng på sin motståndare. Man hugger och stöter med shinaien, och korrekta träffar som utförts med god kroppskontroll och inlevelse ger poäng. Matchtiden är maximalt 3-5 minuter och vinnare är den som först tagit två poäng. När någon av de tävlande lyckas med detta är matchen slut. Om det står 0-0 eller 1-1 vid full tid slutar matchen oavgjord. Däremot om det krävs ett avgörande, förlängs matchen tills segrande poäng erhålles.















Har du några frågor eller funderingar så är det bara att fråga, jag svarar mer än gärna :-)

Söndag = Träning!<3

Hallå, hoppas ni haft en trevlig helg. Själv gick jag upp tidigt för att göra mig iordning för dagens träning. Plockade upp min vän Elina vid ICA innan vi bad oss iväg till Västerås. Hon haraldrig tidigare testat det så jag tog med henne idag :-) Mina skador sen i tisdags hade läkt nästan helt men däremot så upptäckte jag imorse att jag hade ledhinneinflamation och det gjorde så fruktansvärt ont. Så jag avstod istället ifrån sparringen med rustning och körde istället grunderna orustad. Det var verkligen riktigt bra tillfälle att köra grunderna en lektion för min timing blev så mycket bättre!

Efter träningen så fick vi skjuts av min tränare ner till centrum där vi käkade på Spicy Hot, otroligt gott men jag gav 104:- för en potion med wokade nudlar och grönsaker med cashew.

Efter det kikade vi runt lite på stan och då hittade jag ännu en till väst som jag ska köpa. Bara 8 dagar kvar tills pengarna rullar in!

Tänkte skriva lite djupare om Kendo i nästa inlägg också så att ni får se vad det är jag håller på med!

Städning...

Har hållit på och städat i snart 9 timmar... Har städat hela övervånigen (4 rum) som är klara och sedan nere i källaren. Börjar bli lagom less på att ständigt behöva städa detta enorma hus för varje visning eller fotografering. Men snart blir det förhoppningsvis sålt.

Behöver också fixa en massa saker inför imorgon, träningskläderna är fixade och jag behöver fixa tågbiljetter, för imorgon hakar Elina på och tränar med mig och sedan ska vi luncha och gå runt på stan. Sen tar vi tåget hem :-)

Men nu är vi snart klara med städningen, så undertiden kan jag tipsa om lite schysst musik!

Super Junior - Sorry Sorry, sån grymt välgjord musikvideo!


Lördag!

Det märks verkligen hur sliten jag blir av att pendla flera timmar varje dag. Igår somnade jag igen med huvudet på datorn. Jag satt och tittade på Cartoon KAT-TUN igen men jag som sagt somnade under tiden... Så det hann aldrig bli någon bloggning igen. Men jag ska försöka uppdatera massor nu i helgen istället!

Idag är det total städning av huset eftersom vi har visning imorgon. Likaså har jag Kendo-träning igen (lääääääängtar!<3), det är verkligen en av mina stora glädjeämnen. Elina ska eventuellt med och testa på, och förhoppningsvis har min uppskurna fot läkt såpass att jag kan träna barfota igen, svullnaden i ögat och ömheten e nästintill försvunnen också (skönt!).

Vad ska ni hitta på i helgen?:-)

Torsdag

Hallå, är ni lika trötta som mig? Var tvungen att gå upp kl 05.30 eftersom jag började klockan 08.00 med hantverksteknik. Hade det i 4 timmar då vi bl.a. gjorde inpackningar och även planerade och skissade upp inför vårt "Grnichen-projekt" i vinter. Så det ska bli kul. En mindre rolig sak var att vi hade håltimme i 4 timmar och det fanns INGET att göra, det var bara en ren plåga. Så när det var dags för sista lektion så dök aldrig vår lärare ens upp. Riktigt dålig stil när man suttit stilla i 4 timmar för att ha en lektion. Jag hade kunnat varit hemma 4 timmar tidigare... Sånt gör mig riktigt sur.

Men men, slut på det sura. Jag såg precis klart animen "Ookami Kakushi" som jag påbörjade för 1 ½ månad sen men som aldrig blev klartittad eftersom min dator krascha, så jag tittade klart på den nu, men den var enligt mig väldigt långtråkig.

Nu däremot ska jag titta på några fler episoder av Cartoon KAT-TUN, jag ÄLSKAR verkligen den talkshowen, så tillsvidare får ni ha det bäst! :-)

Samarbete

Något som jag har märkt är att en hel del av mina läsare skriver egna bloggar. Så jag har länge funderat på att man kanske ska göra ett slags samarbete/utbyte. Då tänkte jag att jag skriver om personen i frågan i ett separat inlägg lite fakta och kanske en bild tillsammans med en länk till bloggen. Sen lägger jag upp en egen meny strax under min header där alla andra läsare kan klicka sig in och vidare till den bloggen. Detta är förutsatt att personen som vill samarbeta gör likadant som på sin blogg.

Så om det är någon som är interesserad så skriv en kommentar! :)

Åhhh, vad jag älskar kendo!

Har precis kommit hem efter säsongens första träning. GISSA OM JAG VAR TAGGAD? Var så passa taggad att jag kommer hem helt sönderslagen. Blev slagen av min motståndares svärd 2 gånger i ögat, armbågen fick sig några smällar (när jag var orustad) och sen skar jag upp vänster fot. Ena tån försvann det hud från och stortån sprack undertill och likaså under nageln på ovansidan, som började störtblöda. Menmen man vänjer sig, det är trots allt en av världens farligaste sporter eftersom vi använder vapen. Sen var det även 4-5 nya personer som var och testade på. Det är kul! På söndag är det träning igen, LÄNGTAR<3

Nu ska jag strax hoppa i duschen och sen bege mig i säng. Har skolfoto imorgon, uhh :(

Hoppas ni haft det bra! :-)


^Bilden är ifrån Sverige Mästerskapet som jag var på i sommras, tror det är damtävlingen!


KENDO!<3

Hallå! Idag blir uppdateringen av bloggen mycket låg. Kom precis hem ifrån skolan och ska strax göra mig iordning inför träningen. För de som inte vet så tränar jag en japansk budo-kampsport (Där vi använder oss av diverse vapen): Kendo. Det är verkligen en sport jag älskar och har tränat sen i februari. Blev nygraderad i maj och det ska bli extra kul att träna med min "nya" hakama och gi, som jag tidigare bara användt 1 gång! Nu blir det hårdträning för snart kanske det är dags att börja tävla?

Ska nu även hinna titta på den absolut bästa talkshowen någonsin: Cartoon KAT-TUN, skriver mer om det någon annan gång!





Ha det bäst!

Spirited Away

Gissa vad jag har för mysig nostalgikänsla? Jag sitter och lyssnar på soundtracket till SPIRITED AWAY: en av världens mest underbaraste filmer. Jag äger redan 2 film boxar av Hayao Miyazaki och jag kan bara säga att jag AVGUDAR hans verk. Mina favoriter är helt klart: Spirited Away, Det Levande Slottet och Min Granne Totoro! Jag får världens mest mysigaste nostalgikänsla av dessa filmer. För er som inte sett de är det bara ett MÅSTE. Jag måste verkligen se filmen igen så fort som möjligt!



Enda bra trailern jag hittar är den engelska verisionen, men jag själv föredrar orginalspråket: japanska!



För dig som vill se filmen finner du den här!

Bättre film får man leta efter!

Skola imorgon

Imorgon är det dags för skolan igen, måste gå upp kl 05.30 för att ta tåget vid 07.03 och börjar med första lektionen i hantverksteknik. Kul!

Nu ska jag sätta fart med läxorna och hoppa i duschen och ut med hundarna på en promenad innan det är dags för sängen!

Har precis tittat klart på Gokusen säsong 3 och Gokusen The Movie (Grymma!) också!


Absolute Boyfriend

Idag tänkte jag tipsa om en grym manga, förmodligen min favorit också som jag även har snart köpt in hela!

Absolute Boyfriend är en manga på sex volymer och som är skriven av min absoluta favoritmangaka, nämligen Yuu Watase som även gjort en hel del andra verk som jag verkligen tycker om! Mangan finns inte på svenska så om du ska läsa den måste du läsa den i antingen den engelska verisionen eller den ursprungliga, japanska.

Mangan är verkligen så himla bra, du kommer skratta tills du storknar, du kommer bli så förbannad över vissa händelser, du kommer gråta. Den har verkligen ALLT en bra manga ska ha: romantik, humor, sorg!

Handling:

Riiko Izawa har aldrig haft en pojkvän och hon har avvisats av varje pojke hon någonsin har haft en crush på.  När hon återvänder en förlorad mobiltelefon till ett egendomligt klädda försäljare nämner hon att hon ville ha en pojkvän så tacka henne leder han henne till sitt bolagets hemsida, Kronos Heaven. När hon besöker webbplatsen finner Riiko att det är en webbplats för att skapa din egen älskare. Troendes att det är ett spel, så "gör" hon sig en egen älskare, men av misstag så beställer hon denne. Nästa dag kommer hennes nya älskare. Hon följer bruksanvisningen, hon måste kyssa honom för att väcka honom och konfigurera honom att vara kär i henne bara. Hon ger honom namnet "Night". Tre dagar senare, är hon chockad över att höra att hon bara hade honom för en gratis testperiod i 72 timmar. Försäljaren, Gaku Namikiri, berättar att hon nu måste betala 100 miljoner yen för Night, men de kommer att avstå från avgiften om hon hjälper dem att samla in uppgifter om hur kvinnor tänker och känner för att hjälpa perfekt framtida modeller.







Vill du läsa manga finner du den här!

Vill du köpa mangan finns den här!

Mangan finns även i en 11-episoders drama, men den har jag inte sett själv ännu, så därför kan jag inte ge så mycket tips om just dramat. I dramat så finner vi även Hiro Mizushima och Mokomichi Hayami; två av mina favoritskådespelare!

Den är sådär lagom mysig att läsa såhär på en söndag innan skolan börjar. Då man bara vill krypa ner i under täcket och försvinna i sin egen värld. :-)

Godmorgon!

Godmorgon, klockan närmar sig 10 på morgonkvisten. Hoppas ni sovit gott? Jag somnade iaf med huvudet på datorn inatt haha! Hade den stora laptopen i sängen eftersom jag tittade på Gokusen, och sen somnade jag efter kl 2 inatt! Vaknade sen 04.20 och märkte att jag inte ens hade gjort mig iordning för att sova så, stänga av datorn och sen springa ner och fixa tänderna och tvätta ansiktet. Haha, men nu är jag klarvaken, vaknade redan kl 9 så det blev lite sömn som vanligt. Men jag får lägga mig tidigt ikväll.

Just nu spelas Versailles på spotifylistan och idag har jag bara tänkt att titta klart på Gokusen 3, plugga, göra lite små sysslor och sånt!

Hoppas ni får en bra sista dag av helgen!

Music

Tänkte tipsa om några grymma låtar, som är helt klart värda att lyssna på! Först ut är Matenrou Opera med Anomie!






Vistlip med låten Drop Note:






Lördag

Jag var så himla trött igår att jag inte orkade ens sitta vid datorn, så det blev ingen bloggning alls. Så istället uppdaterar jag lite extra idag. Skolan tar slut på ens krafter direkt och ändå har det bara gått 2 veckor! Men men :-)

Ska strax titta på Gokusen 3 igen :-) Har ca 6 episoder kvar om jag inte minns fel, så jag ska försöka titta ut den idag och imorgon!

Idag har jag iaf varit ute i vår stuga och målat i 6 timmar och ont har jag. Träningsvärk efter igår, sprang runt Arosvallen när vi gjorde coppertestet och arosvallen e inte liten precis, 5 varv!

Lovar att uppdatera strax med lite roligare inlägg! :-)


Hallå!

Hoppas ni haft en bra dag? Själv har min dag varit helt okej. Hade 3 lektioner idag. Gissa om jag är helt slut? Det sliter verkligen att pendla varje dag. Hemma till en halv 5 varje dag. Imorgon blir det hemma vid 18.00. Börjar kl 08.00 med HNT (vi har ju redan gjort håruppsättningar men imorgon börjar vi att klippa!) slutar den lektionen kl 12.00. Efter det har jag håltimma i 3 timmar? Får väl gå runt på stan en stund eller något :-) Sen har jag min sista lektion och slutar 15.20. Men jag missar precis tåget 15.35, så jag får vänta 1 ½ timme på nästa. :(

Men men, ska springa runt i affärer och titta noggrannre.Vilket snyggt höstmode som har kommit. Jag blev helt shoppingsjuk härom dagen haha!

Uppdaterar senare med något roligare :-) För nu ska jag se tredje säsongen av Gokusen!

RSS 2.0